Головна » 2013 » Квітень » 3 » Весна на скелях – 3
23:01
Весна на скелях – 3
Вже традицією для нашої туристичної сім’ї стало активно відпочивати на свята. Ось вже третій рік поспіль учасники СТК «Едельвейс» вирішили святкувати 8 березня в Бахчисараї. Цього разу втекти від міської метушні, вирватись фізично і морально від повсякденної рутини зібралась рекордна кількість бажаючих – 27 чоловік.


Основною програмою відпочинку було визначено скелелазіння. Всі бажаючі змогли спробувати свої сили на скелелазних маршрутах у районі Старосілля  у секторі «Башня» на маршрутах «Летний дворик» (4), «Отец Иосиф» (5а) та «Алтарь» (5с) та на секторі «Огород» на маршрутах «Петрушка» (5b) та «Помой морковку» (5b). Більш досвідчені наші скелелази відточували свої навички на маршрутах «Юниорка» (6а) та «Женское счастье» (6а+), що в секторі «Балон».


Відкриттям для всієї групи була поїздка в Кримську астрофізичну обсерваторію. Ми дізнатися про таємниці Галактик, про роботу обсерваторії, про напрямки досліджень та відкриття, побачили найбільший в Україні Дзеркальний телескоп Шайна, ознайомилися з його будовою та принципом дії. Гарна весняна погода Криму сприяла, тож нам вдалось побачити чисте зоряне небо трішки ближче, через телескоп. Із захопленням ми спостерігали скупчення таких далеких від нас зірок та планету Юпітер, спробували розібратися у зірках та сузір’ях.


За три дні едельвейсівці також прогулялися по печерним містам Чуфут-Кале та Тепе-Кермен, відвідали Успенський монастир та Бахчисарайський ханський палац, побували на хлібозаводі у м. Севастополь, а також встигли провести матчі з футболу та волейболу між командами криничанців та маломихайлівців.

Не обійшлось і без святкування Міжнародного жіночого дня.  Сильна половина клубу піснями і подарунками привітали наших дівчат-туристок-скелелазок-і просто красунь зі святом весни.

Щасливі і радісні, наповнені позитивними емоціями та враженнями повертаємось додому. Але ненадовго прощаємось з Кримом, бо скоро новий похід, нові пригоди, нові здобутки…


Залога Ірина

Переглядів: 1655 | Додав: zabiyaka | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0