Головна » 2012 » Березень » 28 » Весна на скелях
22:55
Весна на скелях
Весна ще не встигла остаточно витіснити сніг та морози з нашого життя, а учасники туристичного клубу "Едельвейс" вже готували спорядження для нових звершень. Цьогорік вирішили зустріти романтичну пору року в колишній столиці Кримського ханства – Бахчисараї. Та увагу криничанців привернув не сам "Сад-Палац"(Бахчисарай в перекладі з кримськотатарської) з його мечетями, вузенькими та кривими, немов східна шабля, вулицями. Нас цікавили скелі, що грізним нездоланним муром захищали тисячі років екзотичне місто від ворогів, а нині від лютих українських зим. Тому з сьомого по одинадцяте березня був запланований похід зі скелелазіння, в якому прийняли участь двадцять три туристи. 

До заходу віднеслися з належною мірою відповідальності. Учасники, заздалегідь до виїзду, пройшли обов’язковий тренувальний курс на спеціальному скалодромі в Дніпродзержинську. Там під керівництвом професіонального інструктора новачки освоїли ази із підкорення скельних маршрутів, а більш досвідчені мали змогу відточити свої навички.

Скелелазіння - вид туризму, що не передбачає тривалих пішохідних переходів, тому наша група цього разу залюбки розташувалася в комфортабельному готелі "Привал". Відразу після приїзду та розселення вирушили до скель, аби перевірити свої вміння на практиці. Керівник групи Сергій Забіяка виконав відносно найскладнішу роботу - за допомогою нижньої страховки провів основну страхувальну мотузку. В свою чергу Ірина Залога ретельно перевіряла кожного скелелаза на надійність системи та правильність в’язання вузлів, адже від цього залежала безпека кожного. Почергово криничанці підкорювали скельні траси "Отец Иосиф", "Алтарь" - "5а" та "5с" рівня складності відповідно. Трохи згодом нам вдалося записати до свого активу проходження ще двох більш складніших маршрутів "Юніорка" – 6а та "Жіноче щастя" – 6а+.

Та не одними скелями запам’яталася нам подорож до Криму. В рамках екскурсії криничанські туристи побували на славному своїми традиціями Інкерманському заводі марочних вин. На власні очі ознайомилися із технологією виробництва і зберігання-витримки благородних напоїв. Також мали змогу оцінити аромати деяких експонатів під час дегустації.

Згодом завітали до однієї з найвеличніших пам’яток Криму. Прогулювалися викопним містом грецьких виноробів – Херсонесом-таврійським, на вулицях якого ще дві з половиною тисячі років тому вирувало життя.

Приємно згадати, що наш перший день в Криму припав на восьме березня. А прекрасну більшість криничанської групи складали саме дванадцять туристок. Тому, у вищезгаданому готелі «Привал», мужчини влаштували концерт для наших красунь-скелелазок, вітали живими квітами, поетичними куплетами та щирими поцілунками.

Та все добре, як кажуть, має властивість закінчуватися. Але не в випадку «едельвейсівців». Адже щойно прибувши зі скелелазіння, плануємо нову мандрівку до Криму по незвіданих місцях. А далі будуть нові подорожі, захоплюючі пригоди та неймовірні враження.



Биченко Денис
Переглядів: 801 | Додав: zabiyaka | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 2
0
2 zabiyaka   (25.04.2012 20:34) [Матеріал]
чекаємо і на твої вірші

0
1 юрий   (25.04.2012 17:46) [Матеріал]
Велеколепный рассказ ! Мне очень понравился. Деня,а ты мастер пера! Поздравляю)))

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0